Startpagina

Nieuws

Activiteiten

Foto's

Contact

 

Geschiedenis

Bestuur

Lesindeling &
disciplines

Contactformulier

Tarieven

Informatie
van de KNHS

 

 

Nieuws


Vrijdag 22 november organiseren we de najaarsvergadering met een American party bij de Flint in Fochteloo

Zaterdag 5 oktober was de onderlinge wedstrijd bij De Hanestreek in Donkerbroek
http://donkerbroek.nl/nieuws/9422/ 

Zaterdag 14 september dressuurwedstrijd Makkinga

Zaterdag 30 maart de bak buitenseizoen klaar maken

 

Vrijdag 29 maart Voorjaarsvergadering bij de Flint

Vrijdag 15 maart NL doet: verven hindernissen in Haule

9 en/of 10 maart voorbereidend verven van het hindernismateriaal in Haule

Activiteiten in de afgelopen periode:
15 september dressuurwedstrijd in Makkinga
6 oktober Onderlinge en bbq in Donkerbroek
21 oktober herfstrit in Appelscha
5 januari nieuwjaarsrit Appelscha

15 september dressuurwedstrijd in Makkinga!

31 augustus schriktraining gegevens door Bobby Truehorsemanship
Tussen 18:30 en 21:30 uur zullen 3 groepen deelnemen aan schriktraining deluxe, wat volgens de website een erg spetterend programma lijkt te zijn!
We zijn erg benieuwd hoe de ervaringen zullen zijn. Liefhebbers zijn welkom om te komen kijken bij Lammie thuis (zie bestuur).

Springclinic (mini) gegeven door Els Driehuijzen
Donderdagavond 2 augustus en 23 augustus zijn er twee lessen door Els gegeven.
Om 19:00 uur en 20:00 uur waren er 3 ruiters die graag wat extra aandacht op springgebied wilden krijgen.
Dit is zo goed bevallen dat er overleg plaats vindt voor nog een les!

20 juli workshop frontriem of paardenhaarsieraad maken bij de Flint (18:30)

Activiteiten in de afgelopen periode:
16 maart vrijdagavond voorjaarsledenvergadering bij De Flint in Fochteloo.
31 maart zaterdagochtend buitenbak zomerseizoen klaar maken.
15 april zondag strandrit bij Julianadorp.
12 mei zaterdagochtend oud ijzer actie in Donkerbroek.

Nieuwjaarsrit 6 januari
 
We zijn 2018 sportief begonnen met een gezellige buitenrit in het Drents Friese wold. 10:00 uur verzamelden we bij het bezoekerscentrum en reden we naar de spartelvijver.
Er is gezellig bijgekletst en de paarden waren ook tevreden met een rondje buiten! Enkele obstakels zorgden voor een creatieve route, maar we zijn allemaal weer bij de trailers aangekomen. Daar stond Andrea ons op te wachten met warme chocolademelk en broodjes knakworst. We hebben zin in het nieuwe jaar! (meer foto's onder foto's)

 

Onderlinge wedstrijd 
Dit jaar hadden we een nieuwe opzet. In het voorjaar hebben we bij leden gevraagd of er belangstelling was om het dit jaar te willen organiseren.
We merkten in het bestuur dat we na de organisatie van de dressuurwedstrijd vlak ervoor een beetje ingedut waren en hadden wel belangstelling in een frisse wind.
Arja, Henrica en Lisa wilden dit wel op zich nemen en hebben deze taak ook super uitgevoerd. 
De eerste zaterdag van oktober bleef als traditie staan, maar ditmaal om het weer voor te zijn werd er een binnenlocatie gezocht.
En alsof ze het wisten kwam dit super uit aangezien het weer erg slecht was. In de ochtend werd er dressuur gereden, daarna gaf Yvonne Snieder een knappe demonstratie van een Kür op muziek op het allerhoogste niveau. Dit terwijl het weer niet mee werkte, dus een hele knappe prestatie.

 

In de middag werd er fanatiek gesprongen waarna iedereen naar huis snelde om weer warme droge kleren aan te doen trekken!
's Avonds werd er afgesloten met een barbecue bij Fam. Aldershof in Donkerbroek. Daar vond ook de prijsuitreiking met de wisselbekers plaats. Iedereen nog gefeliciteerd!
Hierbij willen we Arja, Henrica en Lisa nogmaals van harte bedanken. Ook de sponsoren die dit mede mogelijk hebben gemaakt, Bouwservice van der Wal en slagerij Aldershof zijn we natuurlijk erg dankbaar!

Dressuurwedstrijd september afgelast...
Helaas was het niet mogelijk om in september 2017 een dressuurwedstrijd te organiseren. Het land was door de vele regenval erg nat, en het zag er in de laatste week ook niet naar uit dat het droger zou kunnen worden. Omdat wij graag de Fam. de Boer te vriend houden om later nogmaals gebruik te kunnen houden en we natuurlijk ook geen ongelukken willen hebben we moeten besluiten om de wedstrijd af te lassen.
De wedstrijd voor komend jaar is alweer aangevraagd en we gaan het gewoon weer proberen!

Vanaf nu hebben we een eigen logo!


Strandrit
23 april zijn we weer met een groep afgereisd naar het strand bij Julianadorp. Het weer zat ons super mee en er werd weer volop genoten door ruiters, begeleiders en dieren.
Voor meer foto's bekijk de pagina foto's. 

 

Oud ijzeractie Makkinga
Ook nu werd er weer fanatiek ijzer verzameld op de zaterdagochtend. Er was zelfs zoveel ijzer dat het niet in de container paste en er in de middag nog verder gereden moest worden.
Dit zal weer voor een mooie envelop zorgen voor onze bankrekening, goed gedaan allemaal!

  

Keet opknappen
Onze keet was hard aan een nieuwe verflaag toe. In maart zijn vele leden fanatiek aan het klussen geweest.
Er is eerst geschuurd, daarna met grondverf geverfd en uiteindelijk nog tweemaal afgelakt, maar het resultaat mag er zeker wezen!
Alle vrijwilligers bedankt, maar ook zeker Lammie en Geert Binnema waar de keet onderdak kon staan en steeds voor koffie zorgden!

   

Dressuurclinic
We zijn dit jaar iets eerder begonnen met het organiseren van een dressuurclinic. Op donderdagavonden (9 en 23 maart en 20 april) gaf Yvonne Snieder 2 lessen van 19:00-21:00 uur. In iedere les reden 3 ruiters. 
Alle deelnemende leden waren erg enthousiast!
 

Fotoshoot
18 februari hebben we in samenwerking met Marga Boonstra een fotoshoot georganiseerd. Enkele leden zijn deze middag naar het bos in Wijnjewoude gegaan. Het weer werkte goed mee en iedereen had goed zijn best gedaan om zijn paard er op zijn best uit te laten zien! Het was een gezellige en zeer geslaagde middag!
 

Drainage buitenbak
3 februari is de drainage van de buitenbak doorgespoten door gebroeders Kok. Onze buitenbak zal hierdoor in het zomerseizoen het water weer beter kwijt kunnen.
 

Horse & Heath dag
21 januari zijn we met een groepje naar de eerste Horse & Health dag geweest in de Sunrise Stables in Assen. Wat het extra leuk maakte was dat Henrica en haar paard Hendrick aan een schriktraining meededen. Verder waren er meerdere kraampjes en diverse workshops en clinics om naar te kijken. Aangezien het toen nog wel wat koud was is er veel besproken en geëvalueerd met behulp van meerdere bekers warme chocolademelk in de kantine. Het was een gezellige middag!

Afsluiting 2016
Het lesjaar 2016 is traditiegetrouw weer op een vrolijke manier afgesloten! Fanatiek werd er op een verschillende manieren gestreden om de eer. 
We gaan het nieuwe jaar weer enthousiast tegemoet!

 

 

Zaterdagochtend 12 november oud ijzer actie Fochteloo

 

1 oktober Onderlinge wedstrijd
Zaterdag 1 oktober is de onderlinge wedstrijd weer geweest. Dit jaar konden we ervoor zorgen dat de dressuur (klassen BB - M2) in het zand werd verreden.
De proeven vonden namelijk in onze eigen clubbak plaats en we mochten inrijden in de bak van fam de Vries ernaast. Ook mochten we gebruik maken van hun land zodat de auto's met trailers daar konden parkeren. Ideaal, zo stond er geen lange rij bij de weg langs! De Z baan is iets te lang voor onze rijbak en mocht in het land achter onze springwei die door maatschap van Weperen wordt gebruikt.
Heel erg fijn dat we dit allemaal zo mochten en konden gebruiken!
In de ochtend werden de dressuurproeven gereden. Alle amazones kregen na de proef gelijk tips en trucs te horen van jurylid Ilona Mens. Tussendoor zijn er nog drie fanatieke ruiters en een moeder een klein buitenritje wezen maken. Soep en broodjes hamburger zorgden voor nieuwe (warme) energie zodat er weer enthousiast werd gesprongen. Rond een uur of drie was alles opgeruimd en werden de wisselbekers uitgedeeld. 
Deze werden daarna gelijk weer ingenomen omdat de namen van de nieuwe prijswinnaars er nog op gegraveerd moeten worden. Het was weer een zeer geslaagde en gezellige dag!


17 september eigen dressuurwedstrijd in Makkinga was weer groot succes.
De omstandigheden waren dit jaar super waardoor het terrein erg heel erg mooi bij lag.
In de week voor de wedstrijd hebben we alles al neer kunnen zetten met onze leden en de dag zelf verliep verder vlekkeloos.
We mochten ook dit tweede jaar gebruik maken van het land van maatschap L. de Boer uit Makkinga. Wat zijn we ontzettend gezegend met zulke mooie stukken land!
We willen familie de Boer dan ook nogmaals heel erg bedanken voor het gebruiken van het land en alle hulp in die week.
Maar natuurlijk ook alle leden en sponsoren die op wat voor manier dan ook geholpen hebben. Zonder jullie wat het niet zo soepel verlopen en na de tijd weer opgeruimd!

  

Margot van Weperen springt succesvol mee in de Strijd der Provincies!
 

Margot van Weperen en VWG's Dior hadden zich na de goede resultaten van de afgelopen periode geselecteerd om mee te rijden met het ponyteam van Friesland.
Het team van Regio Friesland hebben tijdens het SCI Geesteren gestreden tegen alle andere provincies. Ze zijn knap vlak achter Overijssel geëindigd en dus 2e geworden!


9 juli 40 jarig jubileum in Donkerbroek!

Rijvereniging Donkerbroek e.o & Ponyclub de Ponyvriendjes werd 40 jaar geleden opgericht. 
Ter gelegenheid hiervan werd op 9 juli 2016 een reünie voor alle (oud)bestuursleden en (oud)leden georganiseerd. 
Deze avond werd gehouden in Pro Rege te Donkerbroek. 
Op deze avond was er een foto-overzicht van “40 jaar RV DEO & PC de Ponyvriendjes” en kon eronder het genot van een hapje en drankje volop worden bijgekletst.
Overdag werd er een demonstratie gehouden van 14.00 uur t/m 16.00 uur op het land van fam. de Haan, Kerkreed 8, Donkerbroek. 
Het weer zat gelukkig mee, pas op het einde begon het iets te regenen.
Ondanks dat er meerdere andere activiteiten waren in het dorp deze dag was er een leuke opkomst van belangstellenden.
Er was heel erg veel te zien, van onze jongste bixie-ruiters tot ervaren springers en dressuurruiters. Ook werd er gevoetbald, was er ringsteken (Sterre en Amarins wonnen deze met een gelijke eindstand), een compleet behendigheidsparcours (Ingrid en Libero wonnen dit onderdeel) en kwamen er 9 rassen voorbij waar uitleg bij gegeven werd.
Afgesloten werd met onze traditie van een carrousel. 10 ruiters reden met elkaar een ingewikkelde proef, Henrica Baron leidde dit heel duidelijk waardoor het erg goed uit de verf kwam.
Iedereen nog heel erg bedankt voor jullie inzet!
(tijdens de demonstratie werd er een quiz gehouden, Ilze Vehoff heeft deze gewonnen en kon daardoor een taart mee naar huis nemen
 


Disclaimer

Copyright (c) 2008-2020 - R.V. Deo & P.C. de Ponyvriendjes. All rights Reserved.